[Uw Banner?]
Pionnenpuzzel Klokkijken Biologie Cursus volgen Schuifpuzzel

Educatieve spelletjes

Educatief - het klinkt prima en super handig, maar heeft het ook nut? Of leren de kinderen helemaal niets van deze zogenaamd nuttige spelletjes? In deze blog gaan we uitgebreid in op het nut van educatieve spelletjes. En ook op de verschillende soorten educatieve spelletjes. U zult na een zoekopdracht voor een leuk spelletjes online spelen op spelletjes-nl.nl.
 zien dat er honderden spelletjes portalen opduiken. U zult verbaasd zijn over hoeveel mogelijkheden er zijn met educatieve spelletjes! Voordat we daarop in gaan gaan we eerst kijken of educatieve spelletjes zin hebben.

Nut educatieve spelletjes

Hebben educatieve spelletjes ook echt nut? Jazeker! Als kinderen in spelvorm uitgedaagd worden kunnen ze vrij denken zonder zich te forceren. Ze komen dan gemakkelijker tot het goede antwoord waardoor de lesstof gemakkelijker wordt opgenomen. Het spelen van educatieve spelletjes heeft dus positieve gevolgen, dit geldt voor online spelletjes, maar zeker ook voor fysieke spelletjes zoals sport.

Soorten educatieve spelletjes

Educatieve spelletjes zijn er in alle soorten en maten! Er is vrijwel altijd een spel dat aansluit bij uw les! Zo zijn er spelletjes die ondersteunen bij rekenen, taal, wereldoriëntatie en tekenen. U kunt de spelletjes uiteraard ook gebruiken om uw les nog creatiever in te steken. Verschillende combinaties van spelletjes kunnen een verbazende uitwerkingen geven. Kinderen zullen zich gemakkelijk ontwikkelen met een brede lach op hun gezicht! De spelletjes worden beschikbaar gesteld door de volgende partners:

Kiezen per klassengroep

We zijn ons bewust van het feit dat ieder kind anders is en andere behoeften heeft. We proberen de spelletjes zo goed mogelijk te categoriseren, zodat ze passen bij de juiste lesgroep. We hebben ze daarom afgesteld per klassengroep of leerjaar. We zijn echter steeds op zoek naar nieuwe manieren om onze spelletjes beter te laten aansluiten bij de vraag vanuit de leerkracht. Als u nog tips heeft kunt u deze insturen via het contactformulier.